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E.g., U.S. First Written Submission, paras. 84-111; U.S. Second Written Submission,1

paras. 23-65.

See http://www.gefen.com/pdf/HD-SDI%20TO%20DVI%20Conversion%20Box%2

20Manual.pdf, at p. 8.

See http://www.gefen.com/kvm/product.jsp?prod_id=2566.3

Question 1

It is the EC's understanding (based on, inter alia, paragraphs 8, 15 and 25 of the US
second oral statement) that the complainants argue that all set top boxes with (or
"which have" ) a communication function and a hard disk drive covered by the
challenged EC measures are treated by the EC inconsistently with its WTO obligations.
Is this understanding correct? If not, could you please explain why it is incorrect and
what the position of the complainants is?  

1. The complainants’ argument is as follows.  The EC measures provide that any STB
which has a communication function is subject to duty, merely because it incorporates a device
performing a recording or reproducing function.  As a result, the EC imposes duties on STBs
which have a communication function.  In its Schedule, the EC committed to provide duty free
treatment to set top boxes which have a communication function, wherever classified, and to set
top boxes with a communication function associated with subheading 8528 12 91.  By imposing
duties on these products, the EC acts inconsistently with its obligations under its Schedule and
Article II:1(a) and II:1(b) of the GATT 1994.  The argument of the United States has been
described in detail in previous submissions.   As the United States has also explained, contrary to1

what the EC has argued, beyond demonstrating that measures subject to the Panel’s terms of
reference breach specific concessions made by the EC, the complainants do not have an
obligation to define a so-called “product at issue.”

Question 2

Referring to Exhibit US-78 and in particular to the 30 inch Apple Cinema Display, the
EC understands that this monitor is capable of operating at a resolution of 1920 x 1200
which renders it compatible with apparatus such as the one you can find at the
following link http://www.gefen.com/kvm/product.jsp?prod_id=2566. Could the
complainants please confirm?

2. As the product manual for the apparatus identified by the EC specifically states, it is not
capable of operating with the 30 inch Apple Cinema Display.   The web site also indicates that2

this product has been discontinued.   As explained in response to Panel Question 143, the Apple3

Cinema Display requires a CPU to operate.  It should be noted that even if a user could add an
adapter or similar device to the display to allow other devices to connect to it, that does not refute
the notion that the product itself is solely for use with a computer. 
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E.g., U.S. First Written Submission, paras. 120-143 ; U.S. Second Written Submission,4

paras. 66-101.

Question 3

To the extent that EC understands them, the two claims made in relation to 'certain
flat panel displays' include LCD TVs which are connectable to an ADP machine. Do
the claims cover all ADP connectable LCD TVs? If not, which types of apparatus are
covered and which ones are not? Is there a difference between the scope of the two
claims in this respect?

3. The complainants’ argument is as follows.  The EC measures provide that any flat panel
display device is subject to duty, merely because it incorporates a DVI connector or is capable of
connecting to a device other than a computer.  As a result, the EC imposes duties on flat panel
display devices “for” products falling within the ITA, as well as “input or output units” of ADP
machines.  In its Schedule, the EC committed to provide duty free treatment to flat panel display
devices for products falling within the ITA, wherever classified, and to “input or output units”
associated with subheading 8471 60.  By imposing duties on these products, the EC acts
inconsistently with its obligations under its Schedule and Article II:1(a) and II:1(b) of the GATT
1994.  The argument of the United States has been described in detail in previous submissions.  4

As the United States has also explained, contrary to what the EC has argued, beyond
demonstrating that measures subject to the Panel’s terms of reference breach specific
concessions made by the EC, the complainants do not have an obligation to define a so-called
“product at issue.”  The claims are different because the terms of the concessions are different.


